De reis van een schrijver: Van communicatie medewerker tot zelfstandig auteur

In de wereld van vandaag is het mogelijk om je eigen verhaal te vertellen en te delen met de wereld. Iets wat ik aan den lijve heb ondervonden. Mijn reis begon als communicatiemedewerker bij Open Doors, maar tijdens de Coronacrisis kwam er een onverwachte wending. Thuiszittend vond ik de tijd en inspiratie om mijn boek 'De Bijbel in één dag' te schrijven, mijn persoonlijke 'pandemie project'.

De uitdagingen van een traditionele uitgeverij

Aanvankelijk werkte ik samen met een christelijke uitgeverij. Hoewel ik omringd was door fantastische mensen, bleken de financiële voorwaarden, zoals royalty's, niet voldoende om het te kunnen verantwoorden naar mijn gezin toe. Dit bracht mij bij het onderzoeken van het pad van zelf uitgeven.

De overstap naar zelfpublicatie

Zo kwam ik in contact met Cees, een professional die een aantrekkelijke prijs per boek bood, waardoor ik per verkocht exemplaar daadwerkelijk winst kon maken. Dit was een keerpunt. Zelfpublicatie bood niet alleen financiële voordelen, maar gaf me ook meer controle over het creatieve en uitgeefproces.

Advies en productie

Bij zelfpublicatie kwam ook het aspect van productie kijken. Gelukkig kon ik rekenen op advies over zaken zoals papiergebruik, wat helpt om verspilling te minimaliseren en de kosten te drukken. De levertijd van de boeken is ongeveer vier weken, een mooie balans tussen prijs en kwaliteit. Bovendien hoef ik me geen zorgen te maken over direct contact met drukkers, wat een zorg minder is.

Een duurzaam model voor de toekomst

Nu schrijf ik één of twee boeken per jaar, en elk boek dat ik produceer, kan ik blijven verkopen in de toekomst. Dit creëert een duurzaam model waarbij mijn portfolio van aangeboden werken gestaag groeit. Elk nieuw boek versterkt de ruggengraat van mijn onderneming.

Conclusie

De overstap naar zelfpublicatie heeft mij niet alleen financiële vrijheid gebracht, maar ook de voldoening van volledige creatieve controle. Het is een pad dat uitdagingen met zich meebrengt, maar ook grote beloningen. Voor iedereen die overweegt om zelf uit te geven, is het essentieel om goed voorbereid te zijn en te investeren in de juiste partnerschappen

Terug naar blog artikelen
Meer blog artikelen...

Wat heb je nodig van ons, binnen welke tijd en wat verwacht je?

In de dynamische wereld van klantenservice en productontwikkeling is de eerste vraag altijd cruciaal
Lees meer

De reis van ons boek: Van idee tot publicatie

Het moment waarop wij ons project bij Cees gingen ophalen, staat in mijn geheugen gegrift.
Lees meer

De cruciale laatste stap: Waarom een goede boekdruk essentieel is

Het drukken van een boek is vaak de culminatie van maanden, zo niet jaren, van hard werk.
Lees meer

Wat kost jouw drukwerk?

Offerte aanvragen
Om een offerte te kunnen maken hebben we nog 3 antwoorden nodig:
Minimale afname is 75 stuks!
Hartelijk dank voor uw aanvraag! U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.
Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Probeer het nog een keer of neem contact met ons op via info@drukcase.nl
Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies